Home
Shop

NOBLEX AB patent och varumärke registrering.
Sedan Juni 2021 är NOBLEX AB varumärke liksom logan är varumärkesregistrerat i Sverige. Varumärket har med andra ord patent rätt i Sverige. 
Vi nöjer inte oss med nationellt bevarande av våra krafter och energi utan vi tänker stort och ambitiöst därför är NOBLEX AB sedan maj 2022 är även varumärke registrerat i hela EU. 
Varumärke registreringen innebär att bolaget arbetar målvetet och levererar hela tiden produkter som har ensamrätt. På så sett skyddar vi oss i dagens globala ”kopiera och klistra”.

2023-01-20

Patent-1

Efterfrågan på guld.
Det är fortsatt hög efterfråga på guld. Centralbanker och analytikerna spår en fördröjning av återhämtningen av ekonomin vilket gör att fler och fler investerar fortsätter att flytta sina tillgångar till guld.
Även den industriella världen har på bredd front ställt stor efterfrågan på guld, framför allt skrotguld. Däremot har köpviljan för smyckeguld sjunkit i jämförelse med samma period under 2019. I Indien har efterfrågan på guld sjunkit med 41 % jämfört med samma period under 2019. Notera att smyckemarknader som Kina och Indien utgör ca 27 % av världens efterfråga på smyckeguld.
Kommer det då att medföra att marknaden svämma över med skrotguld/återvunnet guld?
eller kommer industrin att köpa loss allt skrotguld och därmed pressa priserna på guld uppåt i framtiden?
Hur kommer storhandlare som Ryssland och Kina att agera? De är ju kända för sin hungriga strävan efter att fylla sina valv med guld.
Det är givetvis svår att förutspå svaren på dessa frågor. Att restriktioner lyfts och att turismen som är en viktig inkomstkälla för ett antal länder återgår till normalt innebär inte att ekonomin kommer att resa sig upp. Det är visserligen en optimism men länder som Italien och Grekland hade redan innan pandemis genombrott stora statsskulder, likaså Spanien som har/hade en pågående ekonomikris, hur kommer det gå där?
Det vad vi kan med säkerhet uttala oss med att efterfrågan på guld kommer att öka igen i samma nivåer som under början på pandemi. Det är eftersom en trög återhämtningen på den ekonomiska marknaden lär vi uppleva vilket innebär att investerare agerar med stor försiktighet några år framåt. Ta till hänsyn hur den amerikanska valet i hösten kommer att sluta. Om nuvarande regeringen vinner valet, vad kommer det att innebära för den pågående handelskrig mellan Kina och USA? När kommer arbetslöshetssiffror från USA att avstanna? Vilken strategi kommer USA att använda sig av för återhämtning?
Dessa frågor är ännu obesvarade och ingen kan förutspå konsekvenserna ännu. Därför kommer guldet med all sannolikhet att fortsätta vara den säkra segelbåten i den pågående osäkerheten. Tänk på att en chock på börsen kräver inte mer än en handling eller beslut från politiker under några timmar och därmed utlöses det nästa panik att köpa guld eller flytta tillgångar till säkrare hamn.

2020-06-11

Back to Top

NOBLEX AB

Logga in med Mobilt BankID

Öppna appen för Mobilt BankID
på den enhet där du har den installerad.

This will close in 8 seconds

Product has been added to your cart
Öppna Chat
1
💬 Några funderingar?
Skanna koden
Hej 👋
Har ni några funderingar? Skriv gärna till oss så hjälper vi er så gott vi kan!